Home Bi Bu Bra
LEADER MarkAante Kempen +

Bi Bu Bra

De plek naast de kapel van Braken, inclusief de toegang naar de speelplaats van de aanpalende lagere school, van ongeveer 250 m² omvormen tot een groene, publieke ruimte die de cohesie tussen jong en oud versterkt.

Projectdetails

Grenzeloos Braken vzw
Wuustwezel
€ 44.890
€ 29.178
01/01/2022 - 30/06/2023

Project in het kort

In 2018 nam het gehucht Braken (Wuustwezel) deel aan het project ‘Kerk als Dorpsknooppunt’. Dit project zocht op een participatieve manier naar een toekomstverhaal voor het kerkgebouw met als basis de versterking van de centrale knooppuntfunctie die het gebouw heeft. Uit dit project ontstond de werkgroep ‘ Grenzeloos Braken’, een werkgroep met een visie: het huidige programma blijft behouden maar met een verbreding naar gemeenschapsvormende initiatieven en ontmoetingskansen in en rond de kapel.

Braken is een kleine maar hechte gemeenschap. De kapel vormt het centrum van het gehucht en is fysiek sterk verbonden met enkele andere publieke voorzieningen zoals de school, jeugdlokaal ‘t Klaske en een achterliggend publiek speelterrein. De grote troef zijn onze vier koren die wekelijks repeteren in de kapel. Normaal zijn er verschillende activiteiten: weekendvieringen, repetities, enkele huwelijksvieringen en ‘stilte’ activiteiten. Toch biedt het gebouw nog meer kansen als ruimte voor de gemeenschap. De aanpassingswerken zoals toegankelijk sanitair, het installeren van een kleine keuken, verbeteringswerken aan elektriciteit zijn voltooid. Nu kunnen we verder bouwen aan het toekomstverhaal: het opstarten van het antennepunt van Lokaal Dienstencentrum en het aanleggen van een groene oase.

Deel dit project