Home Boerenrustpunt
LEADER Kempen Oost

Boerenrustpunt

6 boerenbedrijven gaan samenwerken met 6 burnout coaches. Op het bedrijf wordt een boerenrustpunt ingericht. Door de coach wordt een traject uitgewerkt voor mensen met een burn-out dat start vanuit het boerenrustpunt. Door de boer wordt een doe mee-formule ontwikkeld voor mensen met een burn-out dat plaats vindt op het bedrijf zelf.

Projectdetails

Rurant vzw
LEADER Kempen Oost
Arendonk, Balen, Dessel, Mol, Oud-Turnhout, Ravels, Retie
€ 98217
€ 63841
01/01/2019 - 30/06/2020
www.rurant.be
Laura van Selm laura.vanselm@rurant.be 014 25 97 53

Project in het kort

Burn-out, stress is een zeer actueel thema, de aantallen zijn in stijgende lijn aan het toenemen. Uit onderzoek blijkt inmiddels de helende werking van een groene (agrarische) omgeving op mensen met een burn-out.

Zowel aan de vraagzijde (personen met burn-out, arts, psycholoog of coach) als aan de aanbodzijde (zorgboerderijen) is er een duidelijke vraag, maar tot op vandaag zijn het twee werelden die elkaar nog niet voldoende vinden. Zeker sinds de wijziging in de financiering van de zorg naar een meer persoonsgebonden budget, de ‘zorgrugzak, waardoor de vroegere klassieke driehoeksverhouding voorziening-zorgvrager-boer vervangen dient te worden door een nieuwe driehoeksverhouding arts/psycholoog/coach-zorgvrager-boer.

Daar wil ‘Boerenrustpunt’ aan werken door de bestaande kennis rond burn-out te vertalen naar een zorgboerderij-context, door zorgboeren te vormen en te versterken en door een samenwerking met professionele coaches uit te werken. Dit wordt vertaald in goed uitgewerkte werkmodellen én er wordt een evaluatiekader uitgewerkt om de effecten te kunnen opvolgen.

Hiervoor gaan 6 boerenbedrijven samen werken met 6 burn-out coaches. Op het bedrijf wordt door hen samen een concrete plek ingericht: boerenrustpunt. Door de burn-out coach wordt een coaching traject uitgewerkt voor mensen met een burn-out dat start vanuit het boerenrustpunt. Door de boer wordt een doe mee-formule ontwikkeld voor mensen met een burn-out dat plaats vindt op het bedrijf zelf.

Deel dit project