Home De Revalidatieweide
LEADER MarkAante Kempen +

De Revalidatieweide

Revalidatieweide in landelijke context om veerkracht, welbevinden en levenskwaliteit van kinderen, jongeren en volwassenen met een (mentale, motorische,…) beperking, autisme of personen met kwetsbaarheid /moeilijkheden te verbeteren.

Projectdetails

Athletes For Hope
Wuustwezel
€ 91.532
€ 59.496
01/01/2022 - 30/06/2023
athletesforhope.be
Kris Gommers kris.gommers@berkenbeek.be 0496 / 39 32 24

Project in het kort

Op de revalidatie weide streven we er naar om veerkracht, welbevinden en uiteindelijk de levenskwaliteit van kinderen en jongeren en volwassenen met een (mentale/motorische,… ) beperking en of autisme of personen met kwetsbaarheid /moeilijkheden te verbeteren. Dit door middel van een professionele begeleiding in het gezelschap van mini-ezeltjes en mini-paardjes dit in een unieke en rustgevende, landelijke/natuurlijke omgeving.
Door kwetsbare jongeren/mensen (psychische /sociale kwetsbaarheid) te betrekken bij de werking van de weide proberen we ook hen een meerwaarde te bieden en zo mee een waardevolle plaats te bieden in de maatschappij. (inclusie) Daarnaast kunnen we hen ook werkvaardigheden en -attidudes bijbrengen indien ze dit aankunnen.
Ook de samenwerking met de lokale gemeenschap – Gemeente Wuustwezel- en “de route in beweging” zal verschillende doelgroepen aanzetten om te bewegen en aan de hand van workshops/ belevingsmomenten zullen we specifieke groepen ook in beweging kunnen zetten aan de hand van de dieren en hun mooie landelijke / natuurlijke omgeving.

Deel dit project