Home Domein Fatima
LEADER Kempen Zuid

Domein Fatima

Door typische landschapselementen van het Domein Fatima te herstellen, het domein verder te verfraaien, op te waarderen en biodivers te maken, wordt de plek ontwikkeld tot een plaats met grotere betekenis; een rustpunt waar je de stilte nog echt kan beleven.

Projectdetails

Stichting Kempens Landschap
LEADER Kempen Zuid
Zandhoven
€ 143589
€ 93332.85
01/01/2023 - 30/06/2024

Project in het kort

Domein Fatima kent een lange geschiedenis waarin ze steeds werd gedragen door de mensen uit de omgeving. Het domein is uitgegroeid tot een religieus park dat is bemind in de ruime omgeving van Zandhoven. Zulke open ruimte schenkt ons rust, stilte en beleving. Ondertussen groeit de druk op de open ruimte en worden plekken als Domein Fatima, waar men zich kan onthechten van de dagelijkse beslommeringen, schaarser. Om deze kostbare groene long te versterken en de site verder te ontwikkelen als onthaastingsplek, slaan Kempens Landschap, de gemeente Zandhoven, de Kerkfabriek en de vrijwilligers van Fatima de handen in elkaar.

Door typische landschapselementen te herstellen, het domein verder te verfraaien, op te waarderen en biodivers te maken zal het gebied zich ontwikkelen tot een plaats met grotere betekenis, een rustpunt waar je de stilte nog echt kan beleven. Niet alleen vanuit religieuze hoek om er te bidden maar ook vanuit de beleving van dit erfgoed en het unieke karakter van deze plek. Het wordt zo een verhaal van stilte, schoonheid en bewustwording, waarbij de beleving van de mens centraal staat.

Deel dit project