Home Drempels tegen droogte
LEADER MarkAante Kempen +

Drempels tegen droogte

Dit project wil op een laagdrempelige wijze land- en tuinbouwers in Hoogstraten bekend maken met, en vertrouwen geven in maatregelen voor waterretentie en waterconservering.

Projectdetails

Regionaal Landschap de Voorkempen
Hoogstraten
€ 54.128
€ 35.183
01/01/2022 - 30/06/2023
www.rldv.be
Cedric Hamelink cedric.hamelink@rldv.be 03 / 312 87 16

Project in het kort

Met een breed partnerschap dat expertise rond watermanagement op het platteland bundelt en een breed netwerk bij de landbouwsector heeft, wil dit project op een laagdrempelige wijze (via LEADER), de land- en tuinbouwers in Hoogstraten bekend maken met en vertrouwen geven in maatregelen voor waterretentie en waterconservering.

Dit project speelt in op een zeer actueel thema (droogebeheersing en hoge piekdebieten bij onweer), en wil met de landbouwers bekijken hoe zij hierin een haalbare bijdrage kunnen leveren die zowel voordelen voor henzelf als de maatschappij kan opbrengen.

Dit project zoekt vertrouwen van de boeren, om aan het einde een grote bereidwilligheid te vinden om meer maatregelen te verwezelijken.

Met behulp van monitoring en aansturing, willen we het beheer van deze maatregelen optimaliseren.

Het partnerschap met Watering De Beneden Mark, Boerenbond & Landelijke Gilden, Boerennatuur Vlaanderen, Dienst integraal Waterbeleid van de Provincie Antwerpen en Stad Hoogstraten is bij uitstek geschikt om dit project te trekken.

Deel dit project