Home Educatieve Kakelhof-fietsroute
LEADER MarkAante Kempen +

Educatieve Kakelhof-fietsroute

Het verhaal van boer tot bord in een allesomvattende fietstocht.

Projectdetails

't Kakelhof
Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Merksplas, Wuustwezel
€ 73.775
€ 47.953
01/01/2022 - 30/06/2023
Mariëlle Schalk info@tkakelhof.be 0472/72 79 07

Project in het kort

Het verhaal van boer tot bord in een allesomvattende fietstocht. Fietsers doen alle soorten land en tuinbouw aan terwijl ze al trappend de prachtige boerennatuur en biodiversiteit kunnen bewonderen. Jong  en oud zal zich kunnen verwonderen over alles wat in onze Kempen groeit en bloeit, én er wat van opsteken.

Met dit project willen we het draagvlak voor de land- en tuinbouw in de streek versterken. Onbekend is immers onbemind. Zeker in een sterke land- en tuinbouwregio als de MarkAante Kempen is het een groot aandachtspunt om te werken aan dit draagvlak, om de aanwezigheid van land- en tuinbouw in en hun belang voor de open ruimte in de regio duidelijk te maken.

Langs de routes staan banken en borden met daarop weetjes en een QR-code naar filmpjes over het soort bedrijf en meer informatie.

Loeren bij de boeren

Alle fietsroutes en video’s op één plek bij elkaar

Op 19 juni 2023 onthulden minister van landbouw Jo Brouns en gedeputeerde van de provincie Antwerpen Kathleen Helsen de eerste van zes fietsroutes langs land- en tuinbouwers in de Noorderkempen. De dames van Ferm Meer fietsten als eerste het gehele traject langs de veertien Hoogstraatse deelnemers aan het project dat Loeren bij de boeren is gaan heten.

Via deze link vind je alle fietsroutes en video’s bij elkaar.

Loeren bij de boeren
Deel dit project