Home Fietsbieb
LEADER Kempen Oost LEADER Kempen Zuid LEADER MarkAante Kempen +

Fietsbieb

De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen tot 12 jaar de kans om dagelijks gebruik te maken van de fiets tegen een lage kostprijs.

Projectdetails

Stroming vzw
Beerse, Brecht, Geel, Herselt
€ 39.950
€ 24.967
01/01/2018 - 30/06/2019

Project in het kort

Stel je voor: een bibliotheek zonder boeken maar met fietsen? Het kan! De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van de fiets tegen een lage kostprijs. Bij de Fietsbieb kunnen kinderfietsen tot 12 jaar geleend worden. Zoals u weet ontgroeien kinderen hun fiets snel. Vooraleer ze naar de middelbare school gaan, hebben ze 2 à 3 fietsen gehad. Voor jonge gezinnen is dat een behoorlijke uitgave op het gezinsbudget. Voor sommige gezinnen kan die uitgave zelfs erg zwaar doorwegen. Voor mensen in en op de rand van armoede (en kansengroepen) biedt de Fietsbieb een extra kans om op hun gezinsbudget te besparen en tevens hun mobiliteit op het platteland te verhogen.
Voor € 20 lidgeld per jaar kan ieder voor een kind (tot 12 jaar) voor 12 maanden een fiets lenen uit een kwaliteitsvolle stock. Het betreft een tweedehandsfiets, in orde gemaakt en gekeurd. De Fietsbieb wil die druk op de portemonnee verlichten. De Fietsbieb is daardoor financieel interessant, maar tevens ook duurzaam, milieuvriendelijk en gezond.
Stroming vzw wil met de Fietsbieb ook in (kleine) landelijke gemeenten dit sociaal initiatief ontwikkelen.

Deel dit project