Home Herstelboerderijen: van land- naar zorgbouw
LEADER Kempen Zuid

Herstelboerderijen: van land- naar zorgbouw

Een werkzame herstelboerderij voor mensen na hun revalidatietraject. Via deze weg kunnen de personen in kwestie en ook het gezin de kracht vinden om opnieuw en zelfstandig in het dagelijks leven en de arbeidsmarkt te treden.

Projectdetails

Welzijnszorg Kempen
LEADER Kempen Zuid
Geel
€ 99997
€ 64998
01/01/2019 - 30/06/2020
Anke Lieve Esch anke.esch@iok.be 014 57 24 60

Project in het kort

Tijdens het pilootproject willen we een werkzame herstelboerderij creëren voor mensen na hun revalidatietraject. Hier kunnen deze personen – en indien gewenst ook hun partner of gezin – de kracht vinden om opnieuw zelfstandig in het dagelijks leven en de arbeidsmarkt te treden. De boer levert de locatie, met of zonder logement. Hij en de patiënt worden indien nodig ondersteund en bijgestaan door de coördinator, de ergotherapeut en ambulante paramedici. De patiënt geniet van het verblijf op de boerderij, het mogelijk contact met dieren en aangepaste activiteiten, al dan niet begeleid door een ergotherapeut of de boer zelf. Dit zijn de essentiële elementen voor de nodige lichamelijke en geestelijke versterking en verbinding met de partner en/of gezinsleden.
De boer heeft baat bij de extra inkomsten, de nieuwe sociale contacten en verbetering van het imago van de landbouw door de nieuwe, bijzondere maatschappelijke rol.

Deel dit project