Home (H)oogverblindend landschap
LEADER MarkAante Kempen +

(H)oogverblindend landschap

Versterken van de landschapsidentiteit van de Voorkempen via landschapsobservatiepunten en nieuw uitgewerkte wandel- en fietslussen.

Projectdetails

Regionaal Landschap de Voorkempen
Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Kapellen, Malle, Stabroek, Wuustwezel, Zoersel
€ 92.750
€ 60.287
01/01/2021 - 30/06/2023
www.rldv.be
Anne Stuer anne.stuer@rldv.be 03 / 312 87 18

Project in het kort

Dit project vertrekt vanuit volgende citaat: “Wanneer mensen zich sterk verbonden voelen met een gebied, ongeacht vanuit welke positie, dan versterkt dit de identiteit van dit gebied. Dit raakt aan regionale trots en een gevoel van ‘thuis zijn’” (Landschapsbeheer Nederland, oktober 2011)

Doel van het project is het versterken van de landschapsidentiteit van de Voorkempen, vertrekkend vanuit de landschapsbeelden van de Provincie Antwerpen. Landschapsidentiteit wordt aangesproken via twee kanalen: het verankeren van het landschapsverhaal en het versterken van het landschap.

Concreet bouwt dit project aan landschapsobservatiepunten in de Voorkempen van waaruit het landschap op een hoger niveau kan bekeken worden én tot een hoger niveau wordt getild. Deze observatiepunten worden vertrekpunt van tal van wandel- en fietslussen. In samenwerking met studenten van de Thomas More hogeschool worden educatieve landschapstochten ontwikkeld van waaruit ambassadeurs van de Voorkempen met groepen op tocht kunnen in het landschap. Samen met de toeristische clusters wordt gewerkt aan promo-belevingspakketten en fiets- en wandellussen voor het brede publiek. Voor beide doelgroepen wordt voldoende duiding bij de typische landschappen van de Voorkempen bezorgd aan de hand van toegankelijke en aanschouwelijke landschapsverhalen en -tekeningen.

Samen werken we aan/vanuit de trotsheid op het (h)oogverblindende landschap van de Voorkempen!

Deel dit project