Home Koning te Rijk!
LEADER Kempen Oost

Koning te Rijk!

Samenwerken rond het verleden, heden en toekomst van het Koninklijk Kempisch domein. Een leesbaar landschap maken.

Projectdetails

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en Stuifzand
LEADER Kempen Oost
Dessel, Mol, Retie
€ 58025
€ 37716.25
01/01/2020 - 30/06/2023
www.stuifzand.be
Els Oostvogels els.oostvogels@rlkgn.be 014 / 85 25 14

Project in het kort

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete en erfgoeddienst Stuifzand hebben de ambitie om aan de slag te gaan met het koninklijk verleden van de Kempen. De kroon in de Kempen is een nog niet aangesneden thema met veel potentieel dat vier Kempense gemeenten Geel, Retie, Dessel en Mol met elkaar verbindt. Met dit project willen we verhalen van vroeger en nu verzamelen, documenteren en delen omdat (lokale en persoonlijke) verhalen betekenis geven, contact leggen, mensen raken en dus verbinden met elkaar en met het gebied.

Het project resulteert in een royaal vormgegeven boek en een open platform waarin de spelers in het gebied uit kunnen putten. Met dit boek, platform, gerichte communicatie, belevingsavonden en activiteiten hopen we de gemeenschap en partners te inspireren bij marketingcampagnes, branding van streekproducten, ontwikkeling van een toeristisch en recreatief aanbod en landbouwverbreding.

Het project beoogt ook investeringen in het landschap. De Graaf in Retie wordt als focusgebied genomen om de relicten van het Koninklijk verleden te herstellen. Samen met de beheerders en landbouwers werken we in De Graaf aan een gebiedsvisie die verankerd wordt via het Reties Open Ruimte Platform.

Deel dit project