Home Levend erfgoed op de Bogaard
LEADER Kempen Zuid

Levend erfgoed op de Bogaard

Uitwerken van een streekeigen belevingspad,  een boerderij met erfgoedrassen, spelelementen, educatief materiaal en workshops op de leerboerderij De Bogaard in Geel.

Projectdetails

Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee
LEADER Kempen Zuid
Geel
€ 72197.42
€ 111072.96
01/01/2021 - 30/06/2022
kogeka.be
An Dierckx an.dierckx@kogeka.be 014 57 85 50

Project in het kort

Met het “levend erfgoed op de Bogaard” willen we een innovatief toeristisch en recreatief concept uitbouwen, waarbij het erfgoedverhaal via levend erfgoed naar buiten wordt gebracht en wordt gelinkt aan de huidige, gangbare landbouw. Het project bevindt zich als het ware zowel op het raakvlak tussen landbouw en streekidentiteit als op het kruispunt tussen toerisme, onderwijs en platteland waarbij er samen met alle partners in het kader van streekidentiteit een gedragen en onderbouwd verhaal gebracht wordt rond landbouw van het heden en het verleden via het levend erfgoed. Het concept wordt ook echt tot leven gebracht op site De Bogaard. Door aanpassingen in het kader van toegankelijkheid, het uitwerken en aanleggen van een belevingspad, een combinatie van informatiedragers, spelelementen, een digitaal luik, lespakketten, workshops,… willen we de leerboerderij laten uit groeien tot een aangename locatie waar iedereen welkom is en zin heeft om de streekidentiteit te beleven. We willen het concept bovendien uitdragen naar andere landbouwbedrijven, kinderboerderijen, B&B’s,… zodat ook zij aan de hand van het ontwikkelde educatief materiaal de link kunnen leggen naar streekidentiteit op hun boerderij.

Mascotte TOKO

TOKO het Kempens Hoen is de mascotte van de bogaard.

TOKO werd ontworpen door communicatiebureau Aroma , met de inbreng van de kleuter- en lagere schoolkinderen. Uit suggesties van de leerlingen is de naam TOKO gelozen.

Deel dit project