Home Podcast ‘Aan de rand van het land’
LEADER MarkAante Kempen +

Podcast ‘Aan de rand van het land’

Een drie-delige podcast over Unesco Werelderfgoed in de Kempen: Wortel-Kolonie. In drie afleveringen zoomen de makers in op de unieke inrichting van de open ruimte en armoedebestrijding en hoe die vandaag nog voelbaar is op die plek en elders in de samenleving.

Beluister de pilot-aflevering

Projectdetails

Toerisme Hoogstraten
Hoogstraten, Merksplas
€ 54.725
€ 35.571
01/01/2023 - 30/06/2024
Heidi Goossens heidi.goossens@hoogstraten.be 03 340 19 55

Project in het kort

Met de podcast Aan de Rand van het Land ontsluiten VisitHoogstraten & Stichting Kempens Landschap het verhaal – het verleden, het heden én de toekomst – van de voormalige landbouwkolonie Wortel-Kolonie. De podcast heeft als doelstelling bezoekers te sensibiliseren, te informeren en om een draagvlak te creëren voor het belang van de open ruimte die wordt gecombineerd met voedselproductie, biodiversiteit en actieve landbouw. De podcast bewaart de ontstaansgeschiedenis van Wortel-Kolonie voor volgende generaties en dit op een duurzame en innovatieve manier.

Drie vervolgafleveringen vertellen:
1) het straffe verhaal van de redding van Wortel-Kolonie, het ontstaan van het burgerinitiatief, de mars op Wortel en het ontstaan van Stichting Kempens Landschap
2) De nieuwe vormen van armoedebestrijding: welke huidige initiatieven zijn ontstaan en op welke manier nemen zij hun zorgrol voor de natuur, de landbouw en minderheden op?
3) De internationale dimensie: al in 1820 werkten het huidige Vlaanderen en Nederland samen. Zitten er lessen in voor de armoedezorg van de geglobaliseerde 21ste eeuw?

Deel dit project