Home Ten Velde
LEADER Kempen Zuid

Ten Velde

Een plattelandsproject, dat agricultuur en cultuur combineert in een project van dorpstuinen en een cultuurspektakel met toneel, muziek, dans en zang. Inwoners geven het beste van zichzelf, rekening houdend met ieders eigen talenten.

Projectdetails

Gemeente Herselt
LEADER Kempen Zuid
Herselt
€ 91.155
€ 45.577
01/01/2018 - 30/06/2019
Lutgart Willems lut.willems@herselt.be 014 53 90 56

Project in het kort

De gemeente Herselt zette in mei 2018 een plattelandsproject op poten , dat agricultuur en cultuur combineert in een project van dorpstuinen en een cultuurspektakel met toneel, muziek, dans en zang. Het project mobiliseert alle inwoners om het beste uit en van zichzelf te geven, rekening houdend met ieders eigen talenten. Het leven op het platteland vroeger en nu staat hierin centraal.
Naast de culturele productie wordt er voor de bezoekers voorzien in een gezonde maaltijd, waarvan de ingrediënten producten van eigen kweek zijn. Hiervoor werken we samen met lokale land- en tuinbouwers en willen we graag dorpstuintjes aanleggen, waar de inwoners kunnen in werken en elkaar ontmoeten. Zo wil de promotor de inwoners meer vertrouwd maken met de kracht van de eigenheid van de Herseltse bodem, de kracht van gezonde voeding en willen we sociale cohesie bewerkstelligen.
Heel bijzonder in dit project is dat kwetsbare maar ook jonge gezinnen bereikt worden zodat zij deelnemen aan het spektakel en de ontwikkeling van dorpstuinen.
Na het spektakel zal met de ontstane dynamieken de inclusieve werking van de verenigingen verder gezet worden onder begeleiding van professionele vrijwilligers en educatieve medewerkers. Via de organisatie van een studiedag en publicatie van een boek, zal de opgedane kennis en ervaring gedeeld worden met andere gemeenten en verenigingen.

Deel dit project