Goedgekeurde projecten
Hier vind je een overzicht van de projecten die de afgelopen jaren werden goedgekeurd. Klik zeker een keer door, de projecten kunnen inspirerend zijn. Twijfel bovendien niet om contact op te nemen met de promotoren als je meer info wenst over een bepaald project.
Omdenken – Kringlopen sluiten door samenwerking
Met behulp van klimaatscans en een lerend netwerk zetten we een aantal voorbeeldcases op rond het sluiten van kringlopen via samenwerking, waarbij we focussen op bodem, water en (poly-)teelten.
Klimaatrobuuster voedsellandschap Noorderkempen
concretiseren, verbinden en het aangrijpen van kansen om klimaat-, landbouw, en natuuruitdagingen gezamenlijk en op duurzame wijze aan te pakken in een klimaatrobuust landbouwland.
Biobased Boeren
‘Biobased Boeren’ heeft als doel een netwerk van landbouwpioniers klaar te stomen en om ruimte te maken voor experiment en eventueel opschaling in een latere fase. Zo realiseren we een opstap naar nieuwe initiatieven en staan we klaar wanneer opportuniteiten voor landbouw- en bouwsector zich voordoen.
De klimaathoeders van de Kempen
Opstarten van een netwerk van landbouwers en andere actoren met interesse in een praktische invulling van de klimaatproblematiek, met metingen en pilootbedrijven in minstens vier van de gemeenten in LEADER Kempen Zuid.
Met Hekselien naar het brongebied van de Kleine Nete
Herstellen en inhoudelijk ontsluiten van de Witte Netevallei, onder andere door het aanvullen van de natuurhistorische Hekselienwandeling voor kinderen.
Kids & Kempen
Met drie programma-onderdelen wil Kids & Kempen de verbondenheid tussen kinderen/jongeren en hun lokale gemeenschap (dorp, schoolomgeving, gemeente, regio) versterken, zowel via school als in hun vrije tijd.
Podcast ‘Aan de rand van het land’
Een drie-delige podcast over Unesco Werelderfgoed in de Kempen: Wortel-Kolonie. In drie afleveringen zoomen de makers in op de unieke inrichting van de open ruimte en armoedebestrijding en hoe die vandaag nog voelbaar is op die plek en elders in de samenleving.
Hoe het begon met de Franciscanessen non
Een belevingswandeling met speelelementen en ‘sprekende’ bomen in het domein van de Zusters Franciscanessen in Gooreind-Wuustwezel, gericht op kinderen.
Groene ontmoetingsruimten in Mol (De Groene Wij)
Uittesten en finetunen van een digitale tool die het mogelijk maakt voor verschillende groepen om op een heel laagdrempelige manier participatief aan de slag te gaan met vergroeningsprojecten.
Lekker eetbaar groen
Lekker Eetbaar Groen (LEG) wil een kader creëren om initiatieven rond eetbaar groen in de open ruimte te ondersteunen.
Toerismeboeren en beleefondernemers
Het ontwikkelen van een aantal kleinschalige en innovatieve hoevelogies, gekoppeld aan de ontwikkeling van een lokale toeristische lus waarbij het aanbod van lokale producten, recreatie en beleving centraal staan.
Onthaasten en ontmoeten bij de 15 Kapellekens in Mol
Opwaarderen van de site naar een plek om tot rust te komen, om de natuur intens te ervaren, om stil te staan bij verleden en heden, om te ontmoeten en te beleven.