Home Projecten

Projecten

De drie Antwerpse LEADER-gebieden organiseren jaarlijks een gezamenlijke projectoproep voor plattelandsprojecten. Ontdek op deze pagina’s waar je projectidee aan moet voldoen en vooral ook hoe en wanneer kunt indienen. Op de pagina Overzicht projecten vind je vele voorbeelden.

Elk jaar een oproep

Wat als jij middelen krijgt om aan de slag te gaan met jouw dorp of platteland? Een mooie som geld om te zoeken naar manieren om het kostbare platteland dat de Kempen rijk is, te versterken.

Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel, dan heb je nog niet van LEADER gehoord! LEADER is een bijzonder subsidieprogramma, want in dit fonds gaat het niet alleen over centen. LEADER is bovenal een manier om bewoners, ondernemers, organisaties, lokale besturen en verenigingen samen te laten werken aan een duurzaam en leefbaar platteland.

Oproep 2024

LEADER is op zoek naar goede ideeën binnen de thema’s Leefbare en levendige dorpen, Landbouw, korte keten en biomassa en Landschapskwaliteit en biodiversiteit. Ideeën kunnen nog in september 2024 ingediend worden.

Subsidies krijgen klinkt heel interessant, maar hoe begin je er in godsnaam aan? Lees er alles over via de verwijzingen hieronder. Op de pagina ‘Stappenplan’ vind je een overzicht van alle data voor de oproep van het lopende jaar.

Meer weten?

Bekijk het stappenplan en ga zelf aan de slag.

LEADER stappenplan

Inspiratie nodig?

Browse door de projecten die tussen 2018 en nu werden goedgekeurd en ontdek hoe divers LEADER is.

Goedgekeurde projecten

Weten wanneer je kunt indienen?

In onze kalender vind je de data voor inspiratiesessies en het indienen van je projectidee. Geen activiteiten? Dan is de oproep momenteel gesloten.

Kalender

Vragen? Hulp nodig?

Niet gevonden wat je zocht? Liever iemand aan de telefoon?
Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Contacteer ons