Projecten
De drie Antwerpse LEADER-gebieden organiseren jaarlijks een projectoproep voor plattelandsprojecten. Ontdek op deze pagina’s waar je projectidee aan moet voldoen en vooral ook hoe en wanneer kunt indienen. Op de pagina Overzicht projecten vind je vele voorbeelden.
Elk jaar een oproep
Wat als jij middelen krijgt om aan de slag te gaan met jouw dorp of platteland? Een mooie som geld om te zoeken naar manieren om het kostbare platteland dat de Kempen rijk is, te versterken.
Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel, dan heb je nog niet van LEADER gehoord! LEADER is een bijzonder subsidieprogramma, want in dit fonds gaat het niet alleen over centen. LEADER is bovenal een manier om bewoners, ondernemers, organisaties, lokale besturen en verenigingen samen te laten werken aan een duurzaam en leefbaar platteland.
Oproep 2024
LEADER is op zoek naar goeie ideeën binnen de thema’s Leefbare en levendige dorpen, Landbouw, korte keten en biomassa en Landschapskwaliteit en biodiversiteit. Ideeën kunnen in maart en september 2024 ingediend worden.
Subsidies krijgen klinkt heel interessant, maar hoe begin je er in godsnaam aan? Dat ontdek je op 5, 6 en 8 februari in de info- en inspiratiesessies boordevol voorbeelden en praktische tips. Een ideale gelegenheid ook om je idee een eerste keer af te toetsen bij andere plattelandsliefhebbers.
Inspiratie nodig?
Browse door de projecten die tussen 2018 en nu werden goedgekeurd en ontdek hoe divers LEADER is.
Goedgekeurde projectenWeten wanneer je kunt indienen?
In onze kalender vind je de data voor inspiratiesessies en het indienen van je projectidee. Geen activiteiten? Dan is de oproep momenteel gesloten.
KalenderVragen? Hulp nodig?
Niet gevonden wat je zocht? Liever iemand aan de telefoon?
Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.
Projecten in beeld
De Landbouwlus: zaaien, zien en zorgen in Zoersel
De 3 deelgemeenten van Zoersel worden verbonden via een fietslus en plaatselijke wandellussen. Op interessante landbouw- of plattelandsplaatsen staan dan informatieborden, die een moderne en attractieve invulling hebben. Passanten maken zo opnieuw kennis met landbouw en natuur.
Naar de Molse Hei
Experiment om kwetsbare burgers warm te maken en te betrekken bij een participatietraject in het gehucht Heidehuizen van Mol.
Onthaasten en ontmoeten bij de 15 Kapellekens in Mol
Opwaarderen van de site naar een plek om tot rust te komen, om de natuur intens te ervaren, om stil te staan bij verleden en heden, om te ontmoeten en te beleven.